Autor: Lennart Käämer • 28. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Katlatootjad kuulevad karmi kriitikat

OÜ Rapla Metall tegevjuht Margus Maidre.
Foto: Julia-Maria Linna
Eesti kütteseadmete tootjad ei oska end turustada ning toodete kvaliteet ja disain on maailmas läbilöömiseks liiga keskpärane, kõlab kriitika. Ettevõtjad on tagasisidega kohati nõus.

Eesti katlatootjate jaoks on välisturgudele murdmine jäänud seni võimatuks ülesandeks. Tootmismaht on väike ja disain ning turustustegevus tagasihoidlik. Lisaks pole kohalikel tootjatel nime ja mainet, millega välisturgudel silma paista, kirjutab 28. aprilli Äripäev tööstuse rubriigis.

Väikekatelde tootmine kuulub nišitööstuse valdkonda. Sestap on konkurentsis määrav tootja ajalooline nimi ja tuntus. "Lisaks kaubamärgile nime tegemisele tuleb hoolitseda ka tootmiskoguste eest," märkis väikekatlaid ja akumulaatorpaake ning teisi kütteseadmeid ja tarvikuid tootva ASi Viljandi Metall juhatuse esimees Jaak Sulg. Ta lisas, et innovaatilised lahendused on iseenesestmõistetavad, kuid välisturule sisenedes peab maht olema tunduvalt suurem kui meil praegu.

Soojusseadmete tootmise, müügi ja paigaldusega tegelev OÜ Rapla Metall on välja kasvanud Fesma Alu tsehhist, kus alustati katelde tootmisega juba nõukogude ajal. 

"Arvan et vähemalt viis aastat peaks olema katlaid toodetud ja paar tuhat müüdud, et ettevõtet saaks lugeda usaldusväärseks ja kogemustega tootjaks," märkis ettevõtte tegevjuht Margus Maidre. 

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077