Autor: Tööstusuudised.ee • 22. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven Eesti hangib rekordkoguse biomassi

Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinam.
Foto: Veiko Tõkman
Adven Eesti kuulutas välja hanke ligi 105 000 kuupmeetri biomassi ostmiseks oma kaugküttepiirkondi ja tööstusettevõtteid soojusenergiaga varustavavate tootmisüksuste tarbeks.

Tegu on suurima biomassi kogusega, mis ettevõte hankinud on. Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on ettevõttel plaanis viia 2020. aastaks biomassile kõik oma 14 kaugküttepiirkonda ja seetõttu kasvab vajadus puiduhakke järele tulevikus ilmselt veelgi.

“Seekord soetatava biomassi maht on 8% suurem kui möödunud aastal. Kütuseaktsiiside rakendumine muutis paljude ettevõtete jaoks kütusevahetuse vältimatuks ja pikaajaliselt on kõige stabiilsema hinnaga ning väiksema keskkonnamõjuga just biomass,” rääkis Heinam pressiteates.

Heinami hinnangul on paljud ettevõtted soodsa maagaasi hinna tõttu kütusevahetust edasi lükanud. “Maagaasi hinnad on püsinud madalad, ent nafta hindade dünaamikat arvestades ei jää see tõenäoliselt nii. Praegu on õige hetk võimalike hinnatõusude ennetamiseks ja kodumaine, stabiilse hinnaga ning keskkonnasõbralik biomass on hea alternatiiv,” sõnas Heinam.

Heinami sõnul ei ole täna Eesti metsades tekkivale biomassile veel piisavalt mõistlikku kasutust. “Katlamajade üleviimine biomassile on hoogustunud, mistõttu on biomassi ülekülluse probleem puidutootjate rõõmuks heal viisil vähenemas. Biomass aitab tagada Eestile olulist energiasõltumatust, alandada soojuse hinda nii tootjale kui ka tarbijale ning vähendada keskkonnakoormust,” lisas ta.

Soodsaima pakkumise teinud puiduhakke tootjatega sõlmitakse leping katlamajade ja Rakvere Koostootmisjaama varustamiseks 2016-2017 a. kütte- ja tootmishooajaks. Pakkumusi oodatakse hankele 9. maiks. Pakkujad, kellega alustatakse läbirääkimisi, selgitatakse välja 23. maiks.

Adven Eesti on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid. Adven Eesti tegutseb 14 kaugküttepiirkonnas üle Eesti ning pakub kliendipõhiseid energialahendusi paljudele tööstus- ja teenindussektori ettevõtetele. Ühtlasi tegeleb ettevõte maagaasi jaotamise ja müügiga.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077