Autor: Tööstusuudised.ee • 19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööinspektsioon tuvastas metallitööstuses 63 rikkumist

Kokku kontrollisid inspektorid 31 metallitööstusettevõtet.
Tööinspektsioon viis läbi sihtkontrolli 31 metallitööstuse ettevõtetes, rikkumisi tuvastati 63. Metallitööstuses on oht töötajate tervisele suur. Eelmisel aastal hukkus metallitööstuses tööõnnetuse tagajärjel kaks töötajat.

Tööinspektorid kontrollisid 31 ettevõtet. Kaheksas neist ei tuvastatud ühtegi puudust. Seevastu 23  ettevõttes tuvastati 63 rikkumist, teatas tööinspektsioon.

Nõuetele ei vastanud tõsteseadmed, töövahendite ohutust tagavad seadised puudusid või ei kontrollitud nende korrasolu. Mitmel puhul oli koostamata ohutusjuhend, paigaldamata olid ohutusmärgid või ei vastanud nõuetele liikumisteed.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul sooviti sihtkontrolliga pöörata tähelepanu tõstevahendite ohutusele ja ennetada nendega seotud tööõnnetusi. „Metallitööstus on kõrge ohuhinnanguga valdkond, sest tööd tuleb teha masinate ja seadmetega. Kui need pole korras või töötaja satub nende ohualasse, võivad tervisekahjustused olla rasked. Ohutuks ja töötajate tervist säästvaks töötamiseks tuleb masinate ja seadmete korrasolu pidevalt kontrollida ning töötajaid põhjalikult juhendada ja välja õpetada,“ rõhutas ta. „Viimastel aastatel on juhtunud mitmeid väga kurvalt lõppenud õnnetusi just tõsteseadmete rikkisoleku või vale kasutuse tõttu. Seetõttu pöörasime sihtkontrollis erilist tähelepanu just sellele tööprotsessi osale,“ lisas Oja.

Eelmisel aastal registreeriti 4774 tööõnnetust, neist 533 juhtus õnnetusi metallitööstuse vallas. Metallitööstus on üks valdkondadest, kus on töötajatel kõige suurem oht saada tööga seotud tervisekahjustus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077