Autor: Tööstusuudised.ee • 5. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter ühendab metallitehased

As Harju Elekter juhataja Andres Allikmäe.
Foto: Raul Mee
AS Harju Elekter nõukogu otsusega liidetakse kontserni Eesti tütarettevõtete AS Harju Elekter Elektrotehnika ja AS Harju Elekter Teletehnika metallitehased, koondades kogu Kontserni lehtmetalli töötlemise ressursi, võimekuse ja oskusteabe ASi Harju Elekter Teletehnika.

Tehaste ühendamine viiakse läbi 2016. aasta jooksul, teatas ettevõte börsile.

Restruktureerimise eesmärgiks on fokusseerida ASi Harju Elekter Teletehnika tegevus konkurentsivõimeliste hindadega lehtmetalltoodete valmistajana nii kontserni ettevõtetele kui ka kontserni välistele klientidele, optimeerida kulusid ja saavutada efektiivsem ressursikasutus. Restruktureerimise tulemusena saavutatakse oluline kokkuhoid nii tootmis- kui ka tööjõukulude osas.

Muudatused juhatuses

Seoses restruktureerimisega toimusid muudatused ka ASi Harju Elekter Teletehnika juhtorganites. ASi Harju Elekter Teletehnika juhatus suureneb kaheliikmeliseks. Juhatuse liikmena jätkab senine juhataja Urmas Paisnik, teiseks juhatuse liikmeks nimetati Andre Koit, kes seoses tema siirdumisega AS Harju Elekter Teletehnika juhatusse kutsuti 5. aprillist k.a. tütarettevõtte nõukogust tagasi.

Andre Koit on sündinud 1969. aastal ja lõpetanud mehaanikainsenerina Tallinna Tehnikaülikooli masinaehituse eriala. Andre Koit töötab Kontsernis 1993.aastast, sh alates 1.1.2015 AS Harju Elekter Elektrotehnika tootmisdirektorina. 5.aprillist 2016 on ASi Harju Elekter Teletehnika nõukogu järgmine: esimees Endel Palla ja liikmed Andres Allikmäe, Tiit Atso, Kadri Kassmann ja uue liikmena Jan Osa (AS Harju Elekter Elektrotehnika juhataja).

Pärast muudatusi keskendub AS Harju Elekter Teletehnika lehtmetalltoodete ja –detailide tootmisele elektrotehnika- ja telekommunikatsiooni sektori tarbeks, säilitades ka telekommunikatsioonitoodete ning fiiberoptiliste kaablite tootmise suuna.

AS Harju Elekter Elektrotehnika jätkab oma senisel tegevusalal, milleks on elektriseadmete välja töötamine, tootmine ja turustamine energiajaotus-, tööstus- ja ehitussektorile.

Harju Elekter on juhtiv kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete tootja Baltimaades ning tuntud ja tunnustatud ettevõte Skandinaavia riikides. Harju Elekter Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter Elektrotehnika (100%), Satmatic Oy (100%), Finnkumu Oy (100%) ja Rifas UAB (100%) ning telekommunikatsioonitoodete valmistaja AS Harju Elekter Teletehnika (100%). Lisaks on ASil Harju Elekter finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss (14%), superkondensaatorite tootjafirmas Skeleton Technologies Group OÜ (Eesti, 10%) ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj (5%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077