Autor: Harro Puusild • 31. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõik riigiasutused ei mõista tööstuse olulisust

Triin Ploompuu Eesti Masinatööstuse Liidust.
Foto: Erakogu
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil ja erialaliitudel seisab ees väljakutse kaasata ka teisi riigiasutusi, sest kõik riigiasutused tööstuse rolli olulisusest ühtemoodi aru ei saa, ütleb Triin Ploompuu Eesti Masinatööstuse Liidust.

„Tööstuspoliitika rohelise raamatu protsess väärib igati kiitust, sealjuures ka kaasamine. Lõpuks ometi on aru saadud, et töötleva tööstuse seisukord näitab majanduse tervist ja selle arendamisega tuleb fokusseeritult riiklikul tasandil tegeleda,“ ütleb Eesti Masinatööstuse Liidu esindaja Triin Ploompuu, kes kuulus ka ise rohelise raamatu töögruppi.

„Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil seisab koos erialaliitudega ees väga suur väljakutse kaasata ka teisi riigiasutusi, sest millegipärast tööstuse rolli olulisusest päris kõik ühtemoodi aru ei saa,“ märkis Ploompuu.

„Kui tänaseks on peamised olulised teemad tööstuse jaoks lahti kirjutatud, siis veelgi olulisem on selle elluviimine ja järjepidev arendamine. Kui tööstus on korduvalt välja ütelnud, et riik, palun ärge segage meid, siis loodame, et tööstuspoliitika ellukutsumine suudab omavahelist sidusust veidigi parendada,“ sõnas ta.

Veel rääkis Ploompuu, et masinatööstuse tulevikuprognoosid näitavad kasvu. „Ootame, et valdkonnaüleselt suudame tegeleda kitsaskohtadega, mis seni meie ärimudeleid pärsib. Peamised probleemid on seotud kvalifitseeritud tööjõu, tootearenduse ja ekspordivõimekuse tõstmisega. Näeme küll võimalikke lahendusi, kuid selle eelduseks on tahe ja sisuline koostöö kõikide osapoolte vahel,“ sõnas ta.

Eile toimus ettevõtluskõrgkoolis Mainor aastakonverents, kus minister Liisa Oviir andis esmakordselt ülevaate riiklikust tööstusstrateegiast kuni aastani 2030. LISATUD VIDEO! 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077