28. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Markeeritud tootmis- ja laoruumid tõhustavad tööd ning tõstavad usaldusväärsust

Foto: Parkimisjoon OÜ
Tootmis- ja laoettevõtetel on keerukas pakkuda kvaliteetset teenust ja toodet ning olla klientide ja partnerite jaoks usaldusväärne, kui nende töökeskkond on korrastamata ja ebaturvaline. Selle vastu aitab tõhusalt töökeskkonna jagamine loogilisteks aladeks ning põrandate vastav markeerimine, selgitab hoonete sisejoonimisega tegeleva Parkimisjoon OÜ juhatuse liige Oliver Licht.

„Eestis on palju tehaseid ja ladusid, kus liikumist on rohkemgi kui mõnel linna kõrvaltänaval. Sageli tuleb ette, et inimesed ja tõstukid töötavad läbisegi ning nii võib juhtuda tõsiste tagajärgedega karme tööõnnetusi. Markeerimist kontrollivad tänapäeval järjest sagedamini ka tööinspektorid,“ räägib Oliver Licht. Kui aga ruumides piirata teatud alad vastavate joonte ja värvidega, on võimalused tööõnnetusteks, toodete vigastamiseks ja vajalike tööriistade kadumiseks oluliselt väikesemad. Rääkimata töö efektiivsusest ja ruumi üldisest korrektsest väljanägemisest.

Nii nagu igal asjal on oma koht meie kodus, peaks see samamoodi toimima ka tööl. Kui tehase- ja laotöötajatel on motivatsioon hoida tööriistad ja seadmed omal kohal, toimub töö ladusamalt, ei sea hooletusest tingituna ohtu lõpptoodangule ning lisaks hoiab kokku ruumi. Näiteks võib tuua, et vastavalt märgistatud aladele nelja alusetäie kauba asemel viis – tuleb lihtsalt olla nutikas, sest täpselt väljamõõdetud aladele joonte vahele on töötajatel lihtsam kaupa ladustada, kartmata teisi koormaid vigastada. Lisaks joonimisele aitavad tööruume korras hoida ka tekstina põrandale või seintele kantud märgistused erinevate seadmete asukohtade osas, sest siis ei pea töötaja oma vahetuses tööle tulles kõigepealt hakkama mööda hoonet kahveltõstukit taga otsima, vaid teab alati, kust töövahendeid leida.

Parkimisjoon OÜ eesmärk on alati aidata oma klientidel jõuda optimaalseima lahenduseni. Mõnes ettevõttes on murekohaks inimeste või toodangu ohutus seoses aktiivse liiklusega ruumis, teises on kõrgendatud tuleoht ning soovitakse päästeteed ja tulekustutusseadmed paremini märgistada. Madalates hoonetes, kus tulekahju korral pole suitsul kõrgele minna ning inimesed peaksid tule süttimisel liikuma ettevaatuse mõttes võimalikult maadligi, oleks vajalik väljapääsuteed tugevamalt just põrandale maha märkida.

Kellel tööohutusega kõik korras, hakkab mõtlema töö tõhususele ning oma tootmisruumide väljanägemisele – on ju ka korralik ja hästitoimiv tootmishoone üheks tõsiseks müügiargumendiks suurtele klientidele ning samuti heaks motivaatoriks kvalifitseeritud tööjõule, kes eelistavad esteetilist ning hästiorganiseeritud töökeskkonda. Markeeritud põrandapind on ka üksi esmaseid ja lihtsamaid meetodeid, millega alustada tootmiskeskkonnas korra loomist ja 5S põhimõtete rakendamist.

„Omame hoonete märgistamisel ja joonimisel pikaajalist kogemust nii Eesti kui ka Soome ettevõtetega. Esimestel kohtumistel klientidega vaatame üle ruumid, mõtleme nendega kaasa, pakkudes omapoolseid optimaalseid lahendusi, kuidas hoida kokku ruumi ja töötajate aega,“ kõneleb Licht. Märgistada võib nii tõstukiteid, töötsoone, jalakäijate radu, ohtusid ja turvaalasid ning tööriistade hoiukohti. Võimalik on kasutada erinevaid värve, kulumiskindlaid markeerimisteipe, libisemisvastaseid ja helendavaid märgistusi ning joonida saab nii põrandaid kui ka seinu.

Parkimisjoon OÜ pakub nii kauakestvaid ja püsivaid märgistusi aastateks kui ka ajutisi lahendusi, mida saab kergelt vajaliku aja pärast eemaldada. Kuna hoonete põrandamaterjalid on väga erinevaid, omab ettevõte kogemusi erinevate värvide kasutamisel. Samuti on paljudes firmades aastate jooksul tehtud põrandatele erinevaid märgistusi, mille tulemusel võib olla joonterägastik kirju ja segadusse ajav. Parkimisjoon saab aidata ka vanade, ebaoluliste joonte eemaldamisega, mis toob tootmiskeskkonda palju korrastatust ja jätab töökorraldusest korrektsema mulje.

„Meie eesmärk on aidata klientidel välja mõelda ja teostada sisulisi lahendusi, mis lubavad neil tõhusamalt ja ohutumalt töötada. Läbimõeldud ruumipaigutus muudab töö igas ettevõttes kiiremaks ja tõhusamaks ning oleme õnnelikud, et saame lahendada klientide mured pikkadeks aastateks,“ nendib Oliver Licht.

www.parkimisjoon.ee 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077