Autor: Tööstusuudised.ee • 17. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma tahab tootmisliinide jälgimisteenuse Saksa turule viia

Ettevõtte asutaja Indrek Jaal.
Foto: GlobalReader
Eesti idufirma GlobalReader tuli 2015. aastal turule teenusega, mis aitab tootmisettevõtete liinide tööd jälgida, nende kohta infot koguda ja seda infot analüüsida. Nüüd kaasas ettevõte 165 000 eurot investeeringuid, mille abil plaanib ka Saksa turule siseneda.

Tehnopol Startup Inkubaatori programmi edukalt lõpetanud idufirma GlobalReaderi käive on aastaga kasvanud üle 100%.

“Me oleme vähem kui aastaga paigaldanud Eesti suurematesse ja väiksematesse tootmisettevõtetesse üle 160 seadme ning seda 38-le kliendile. Eesti turgu peame testturuks ning nüüd, kui kaasatud on suurem investeering, on plaan laieneda ka mujale Euroopasse ning esimeseks valisime Saksamaa turu,“ ütles ettevõtte asutaja Indrek Aal.

GlobalReader on aktiivselt müügiga tegelenud alates 2015. aasta esimesest kvartalist. 2016. aasta alguses kaasas GlobalReader 165 000 euro väärtuses investeeringuid. See aitab oluliselt kaasa GlobalReader’i kasvule ning laienemisele tööstuse mekasse Saksamaale.

Eesti on ettevõtte jaoks olnud hea algpunkt ja nüüdseks on sõlmitud on ka esimesed kokkulepped Saksamaa inkubaatoritega.

GlobalReader’i teenuse näol on tegemist lahendusega, mis aitab tootmist efektiivsemaks muuta. Süsteem toimib nii, et GlobalReader'i must kast kogub kokku andmed ja seejärel saadab kast andmed edasi pilveseerveritesse. „Kuna kõik andmed ja analüüs asuvad pilveserveris, saame pakkuda soodsamat hinda võrreldes n-ö rätseplahendustega,“ selgitas Jaal.

GlobalReader’i alguseks võib pidada 2014. aastat, mil liituti Tehnopoli Startup Inkubaatoriga. Tehnopol Startup Inkubaatori programm on mõeldud alustavatele tehnoloogiaettevõtetele, kellel on eskaleeruv äriidee ning suur potentsiaal üleilmse turu vallutamiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077