15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soraluce DAS System võitis rahvusvahelise kvaliteediinnovatsiooni auhinna

Soraluce tegevdirektor Rafael Idigoras, IK4-Ideko insener, professor Iker Mancisidor ja Hispaania suursaadik Eestis Fernando Garc?a Casas.
Foto: Duroc
Tallinnas toimunud rahvusvahelisel kvaliteediinnovatsiooni konkursi galal anti üle auhinnad parimatele innovatsioonidele. Suurfirmade kategoorias võitis auhinna Duroc Machine Tool OÜesindatav sisetreipinkide ja suurte töötlemiskeskuste tootja Soraluce antivibratsioonisüsteemi DAS väljatöötamise eest.

Uus süsteem on tehnoloogiliseks revolutsiooniks sisetreipinkide sektoris, suurendades tootlikkust mõningatel juhtudel kuni 300%. Rahvusvaheline hindamiskomisjon tõstis Solaluce DAS süsteemi esile tänu tema uudsusele, kasulikkusele, kliendikesksusele, teadluslikkusele ja tõhususele. Žürii juht, Eesti Kvaliteediühingu juhatuse esimees Tiia Tammaru märkis, et tööpingimaailm näeb Soraluce DAS süsteemis tõelist innovatsiooni, mis vähendab oluliselt masina töötlemise vibratsiooni ning tõstab selle efektiivsust.

Antivibratsioonisüsteem sündis ettevõtete Soraluce ja IK4-Ideko ning tehnoloogiakeskuse Danobat Group koostöös ning on testitud Soaraluce’i Saksa tütarfirma Bimatec Soraluce’i poolt. Süsteemi on katsetatud erinevate mehaaniliste protsesside käigus ning katsetuste tulemusena selgus, et seade suurendab masintöötlemisprotsessi käigus efektiivselt kasutatava tööpingi jäikust. Samuti parandab uus süsteem oluliselt toodangu kvaliteeti ning vähendab tööriista purunemis tõonäosust ka ekstreemsemate lõikuste puhul.

DAS ehk Dynamics Active Stabiliser System on nomineeritud ka Saksamaa ühe prestiižema tööstussektori võistluse Best of Industry metalltööpinkide kategooria kandidaadiks.

Kvaliteediinnovatsiooni auhinna konkursi eesmärk on tunnustada ja tutvustada ning suurendada loodavate innovaatiliste lahenduste arvu ning tõsta nende taset. Rahvusvahelisele konkursile esitatakse riikide parimad innovatsioonid kategooriate kaupa. Eraldi on võimalik kandideerida potentsiaalse innovatsiooni kategoorias.

Tänavu osales konkursil üle 200 organisatsiooni. Konkursi patrooniks oli Soome president, kelle pool allkirjastatud tunnustused anti üle osalevate maade suursaadikute poolt. Peaauhind läks firmale AutoAgrom Israel Ltd. autonoomse irrigatsioonisüsteemi eest.

Tänavu Eestis toimunud konkursi korraldajaks oli Eesti Kvaliteediühing, partneriks HeiVäl Consulting. Soome Kvaliteediorganisatsiooni Laatukeskuse algatusel käivitunud ettevõtmine kogub iga aastaga enam populaarsust, muutudes aina rahvusvahelisemaks.

www.duroc.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077