Keskkonnainspektsioon võib sulgeda Rannarootsi vorstitööstuse

Rannarootsi lihatööstus kuulub Maag Gruppi.
Rannarootsi lihatööstus kuulub Maag Gruppi.

Keskkonnainspektsioon on alustanud haldusmenetlust Rannarootsi lihatööstuse vastu, sest viimane on aastaid rikkunud reovee puhastamise norme.

Kui tööstus ei suuda reostust normi piiridesse vähendada, võib keskkonnaamet lihatööstuse tootmise peatada. „Aga kas see aitab?” ütles keskkonnaameti Hiiu–Lääne– Saare regiooni veespetsialist Anu Saue. Lihatööstuse töötajad jääksid tööta.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa osakonna juhtivinspektor Liina Simpson selgitas, et lihatööstuse suhtes on praegu käimas kaks menetlust. Esimene algatati lihatööstuse naabruses elava Kaja Kaldmaa avalduse alusel, et Tõnu talu salvkaevu reostuse võib olla põhjustanud lihatööstuse reoveepuhasti. Teise menetlusega selgitatakse välja, kas ja kui palju ületab reoveepuhastist väljuv vesi kehtestatud piirnorme. Tõnu talu kaevuvee reostuse tuvastas tervisekaitseameti jaanuaris võetud proov. Veebruari algul võtsid inspektorid uuesti proovi. Kuigi ka kordusproovid kinnitasid, et talu salvkaevu vesi on reostunud ja joogiks kõlbmatu, pole reostusallikas selgunud. „Me ei saa öelda, et kaevuvee reostamises on süüdi lihatööstus,” ütles Simpson.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Käsi­raamatud