10. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööturg vaevleb tootmisjuhtide põuas

OÜ Krimelte tegevdirektori Alar Salumi sõnul kehtib reegel, et mida suurem on ettevõte, seda suurem vastutus lasub tootmisjuhi ametikoha täitjal.
Foto: Andras Kralla
Tootmisettevõtted kurdavad, et Eesti tööjõuturul ei ole piisavalt sobilikke keskastmejuhte ja spetsialiste.

Tootmisjuhtidele esitatakse ettevõtetes kõrgeid ootusi - peale oskuse tootmist kasumlikult arendada peab ametisse sobima ka isikuomaduste poolest, meeskonda tuleb sulanduda ja organisatsioonis koostööd teha, kirjutab 10. märtsi Äripäev tööstuse rubriigis.

Saku Õlletehase tootmisdirektori Marika Tungeli sõnul pole keskastmejuhtide ja spetsialistide puudus mitte üksikute tootmisvaldkondade, vaid terve turu probleem.

ASi Liimpuit juhataja Juho Toomiku sõnul on vaevarikas eelkõige ameti efektiivseks ja kasulikuks arendamine, sest väikeettevõttes on tootmisjuhi ametikoht asendatav. Kui varem oli ASis Lasva Liimipuit tootmisjuht, siis praegu on samad funktsioonid hõivanud ettevõtte arendusjuht - töö põhirõhk on nihkunud protsesside arendamisele. "Meie väikeses ettevõttes tootmisjuhti kui sellist otseselt vaja ei ole, sest tootmisprotsess on lihtne," lisas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Lennart Käämer, Äripäeva kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077