7. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome masinatööstur pettis testitulemustega

Wärtsilä on väidetavalt testijaid laevamootorite kütusekulu numbritega petnud.
Foto: EPA
Soome masinatööstuse Wärtsilä sisekontroll selgitas välja, et ettevõte on petnud testijaid laevamootorite kütusekulu numbritega, kirjutas Helsingin Sanomat.

Ettevõte teatas hommikul, et sisekontroll on tuvastanud „piiratud määral kõrvalekaldeid laevamootorite kütusekulutestides“ ja selle on põhjustanud „piiratud hulk inimesi, kes on toiminud ilmselgelt ettevõtte tööjuhendite ja toimimispõhimõtete vastaselt, mõjutades testitulemusi“.

Juhtum puudutas laevamootorite kütusekulule Itaalias Triestes tehtud teste. Keskmiselt ulatus pettus ühe protsendi suurusjärku.

Wärtsilä aktsia kaotas kella 12ks oma väärtusest 2,5 protsenti ja maksis 37,7 eurot. Ligi 11 miljoni euroga oli aktsia Helsingi börsil kaubeldavuselt täna teine.

Ettevõtte juhid selgitasid juhtunut pressikonverentsil. Wärtsilä nõukogu esimehe Mikael Liliuse sõnul oli sisekontrolli leid suur pettumus, kõrvalekalle testis oli sihiliku tegevuse tulemus. Lilius ütles, et pettus puudutas mõndasada neljataktilist mootorit. Kokku hõlmab laevamootorite tootmine 12 protsenti Wärtsilä tegevusest.

Wärtsilä keskendub nüüd kontserni juhi Jaakko Eskola sõnul maine parandamisele. Ettevõte võtab ühendust kõigi asjassepuutuvate klientidega, aga ei usu, et testipettus viiks kohtuasjani.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077