Autor: Tööstusuudised.ee • 7. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mahutitootjat Estanc asub juhtima Mihkel Tammo

Estanc ASi praegune tegevjuht Vaido Palmik.
Foto: Raul Mee
Põhjamaade suurimaks mahutitootjaks kasvanud perefirma Estanc AS viib läbi põlvkondade vahetuse. Ettevõtte tegevjuhiks asub asutaja ja omaniku Raigo Tammo poeg Mihkel Tammo.

1992. aastal asutatud Estanc ASi tootmine asub Eestis ning tütarfirmad Soomes ja Rootsis.

2013. aastal avati Rae vallas Jüris tootmiskompleks, mis võimaldas hakata valmistama keerulisi ja raskeid survemahuteid ning soojusvaheteid, mida ei olnud Eestis seni keegi tootnud.

Pärast viimase juurdeehituse valmimist 2015. aasta alguses on Estanc ASil kokku üle 12 000 ruutmeetri tootmispinda.

Tööstusettevõtte omaniku ja nõukogu esimehe Raigo Tammo sõnul kasvas Estanc AS senise tegevjuhi, viimased 15 aastat ametis olnud Vaido Palmiku käe all jõudsalt ning nüüd on aeg teha järgmine loogiline samm.

“Viimaste aastate jooksul oleme teinud läbi suure arengu: ehitasime oma tootmishooned ning kasvatasime nii käivet kui töötajate arvu väga suures mahus,” sõnas Raigo Tammo.

“Olen oma väimehele, Vaido Palmikule selle eest väga tänulik. Ta on edukalt juhtinud suuri muutusi. Poeg Mihkel tunneb firmat läbi ja lõhki. Temas on ambitsiooni, oskusi ja tahet, et viia meid järgmisele tasemele.”

Raigo Tammo sõnul on Estanc ASi järgmine siht stabiliseerida ettevõtte tegevus, arendades seda edasi tehnoloogiliselt ja protsessiliselt ning loodud potentsiaal rakendada selleks, et ettevõte toimiks kasumlikult ja oma klientide vajadusi väljapaistvalt rahuldades.

Värske tegevjuht Mihkel Tammo toonitas, et ehkki tema ees seisab suur väljakutse, on ta selle vastuvõtmiseks valmis. “Olen näinud Estanc ASi arengut lähedalt päris väiksest peale ja tunnen end siin koduselt. Ma tean, et minule seatud ülesannete täitmine nõuab palju tööd, kuid meil on väga hea meeskond, kellega eesseisvatele väljakutsetele edukalt vastu astuda,” ütles Mihkel Tammo.

Estanc ASi juhtimisse on kaasatud ka Raigo Tammo pojad Herty ja Anti, kellest esimene kuulub nõukogusse ja teine juhatusse. Ettevõtte müügijuhina asus tööle Andres Kollo, seni täitis neid ülesandeid tegevjuht.

Avatud uutele pakkumistele. Vaido Palmik ütles tööstusuudised.ee-le, et jääb ettevõttega edaspidi seotuks. "Seda näiteks kas või perekondlikel põhjustel, aga ilmselt hakkan osalema ka nõukogu töös," ütles Palmik. 

Palmik lisas samas, et on valmis ka uuteks väljakutseteks ja pakkumisteks. "Olen avatud ka uutele pakkumistele ja jõudu uuteks ettevõtmiseks mul jagub. Siiski kavatsen enne ka veidi puhata," lisas ta. 

Oma toodangust 95 protsenti välisriikidesse eksportiv Estanc AS annab tööd 150 inimesele. Selle põhitegevuseks on surve-, tehnoloogiliste ja kütusemahutite valmistamine nii projektikeskse kui ka sarjatoodanguna. Materjalidena kasutatakse nii süsinik- kui ka roostevaba terast, surveseadmete valmistamiseks eriteraseid.  Estanc ASi loodud toodete osalusel toodetakse taastuvenergiat, töödeldakse ümber prügi, vähendatakse heitgaase ning luuakse kaasaegseid ja säästvaid lahendusi mitmetes tähtsates valdkondades, mis aitavad muuta maailma säästlikumaks ja jätkusuutlikumaks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077