Autor: Tööstusuudised.ee • 7. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupp sai Valmetilt suurtellimuse robotitele

ABB robotlahendused aitavad ettevõtetel efektiivsust kasvatada.
Foto: ABB
ABB tarnib Valmet Automotive’ile üle 250 roboti Mercedes-Benz GLC SUV maasturite tootmiseks Soomes Uusikaupunkis

Tegemist on kõigi aegade suurima tööstusrobotite tarnega Soomes, mis kahekordistab ABB robotite koguarvu Valmeti tootmises. Täiendavad robotid võimaldavad suurendada Valmeti paindlikkust, tõsta tootlikkust ja lühendada läbiminekuaegasid. Uue sportmaasturi tootmine algab 2017. aasta alguses.

”ABB paindlik ja intelligentne tootmistehnoloogia aitab vähendada Valmeti investeerimiskulusid ja reageerida kiiresti turu nõudmistele,” ütles ABB Grupi automaatika ja ajamite divisjoni juht Pekka Tiitinen pressiteates. ”Tööstustootlikkuse tõstmine on suur kasvutegur ABB ”Next Level” strateegias.”

ABB robotilahendused tagavad klientidele tootmisprotsessi efektiivsuse, mis võimaldab ehitada autosid täpselt, vastavalt ettenähtud nõuetele ja kehtestatud tolerantsidele. Tellimus sisaldab peamiselt IRB 6700-tüüpi roboteid, mis võeti kasutusele 2013. aastal ning mis on vastupidavamad ja 15% energiasäästlikumad kui eelkäijad. Tegemist on parimate tulemustega ja madalaimate kogukuludega robotiga 150-300-kilogrammiste robotite klassis. Tellimuses sisalduvad ka ABB uurimad, IRB 8700-tüüpi robotid, mille tootmine algas 2015. aastal. Nende haare on kuni 3,5 meetrit ja tõstevõime 800 kg.

ABB Grupp on maailma juhtiv tööstusrobotite tarnija, kes pakub lisaks robotitele ka vastavat tarkvara, väliseid seadmeid, modulaarseid tootmisüksusi ja teenuseid. ABB roboteid kasutatakse erinevates tööprotsessides nagu näiteks keevitamine, käitlemine, montaaž, värvimine, viimistlemine, pakkimine jne. Peamised turud hõlmavad auto-, plasti-, metalli-, elektroonika-, tööriista-, farmaatsia-, toiduainete- ja joogitööstust. ABB on paigaldanud rohkem kui 250 000 robotit üle kogu maailma.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on tööstus-, infrastruktuuri- ja transpordiettevõtted.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077