Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere AS esitas saneerimisavalduse

Tere AS juht Oliver Kruuda.
Foto: Raul Mee
Tere AS esitas ettevõtte saneerimisavalduse, et kaitsta võrdselt ettevõtte enda ja kõikide võlausaldajate huvisid.

Vaatamata pingutustele ei ole jõutud Tere AS'i finantseerivate pankadega kokkuleppele laenude pikendamise osas ning antud olukord mõjub halvasti ka teistele ettevõtte võlausaldajatele.

Koostöös nõustajatega otsitakse konstruktiivset ja kiiret lahendust pangalaenude tasumiseks.

Ettevõtte on läbirääkimistes mitmete strateegiliste huvilistega, kelle pakkumised ettevõttele ületavad kohustusi 1,7 kordselt.

Saneerimismenetlus kui seadusjärgne protsess võimaldab ettevõttel lahendusi otsida mõistlikul viisil. Peatub viiviste arvestus ning ettevõtet ei ole võimalik ebamõistlike jõuvõtetega survestada, sh pahatahtlike pankrotiavaldustega.

Pärast saneerimismääruse vastuvõtmist on ettevõttel 60 päeva aega koos nõustajatega välja töötada kava tekkinud võlgnevuste tasumiseks. Nõuded kujundatakse ümber eelkõige tähtaja osas, millega lepitakse kokku tekkinud võlgnevuse tasumine kokkulepitud perioodil.

Jooksev majandustegevus on kasumlik ja ettevõte suudab oma majandustegevust finantseerida. Igapäevane majandustegevus jätkub, sest saneerimismenetluse ajal ei tohi seadusejärgselt lepinguid lõpetada.

Ettevõtte hankijate, tarnijate ja töötajate igapäevases tegevuses muutusi ei ole. Muutused puudutavad enamjaolt vaid neid osapooli, kelle ees on ettevõttel täitmata tähtajalisi rahalisi kohustusi – eelkõige pankasid.

Ettevõte töötab koos saneerimisnõustajatega välja kõiki osapooli rahuldava plaani.

Loe pikemalt teemaveebist Põllumajandus.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077