Tamsar PKC lahkumisest: kriitiline piir on käes

Tööandjate juht Toomas Tamsar.
Tööandjate juht Toomas Tamsar.

See, et järjekordne ettevõte oma tootmise Eestist välja viib, teeb väga murelikuks, kommenteeris tööandjate juht Toomas Tamsar uudist, et PKC Eesti viib oma tootmise mujale ja koondab üle 600 inimese.

PKCst koondatavad leiavad ilmselt uue töö, ehkki kogu protsess on inimestele raske ja traumeeriv. Häid oskustöölisi vajavaid ettevõtteid Harjumaal jagub ja neile on uute töötajate turule tulek pigem hea uudis,” ütles Tamsar

Tema sõnul teeb aga väga murelikuks, et järjekordne ettevõte Eestist lahkub. “See näitab, et tööstuse, eriti väga tiheda konkurentsiga maailmaturul toimetava eksportiva tööstuse jaoks on Eesti liiga kulukas, ja kriitiline piir on käes,” märkis ta. “Meie kõrged tööjõukulud, kõrge hinnaga energia, tõusvad aktsiisid söövad järjepidevalt kohaliku tööstuse konkurentsivõimet.“

Tööstuse ebakindlust näitas tema sõnul ka tööandjate majandusspidomeeter, mille kohaselt plaanib kümnendik tööstusettevõtetest järgmise poole aasta jooksul investeeringuid vähendada. “Ootame valitsuselt konkreetseid samme Eesti tööstuse konkurentsivõime tugevdamiseks,” märkis Tamsar.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara