Autor: Tööstusuudised.ee • 11. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia tootis möödunud aastal 11 miljonit liitrit jäätist

Vahvlitopsid.
Foto: Premia Tallinna Külmhoone
Premia Tallinna Külmhoone valmistas möödunud aastal kehvast suvest hoolimata kokku 11 miljonit liitrit jäätist.

„Jäätiseäris on ilm kahtlemata oluline tegur ja meie jaoks oli möödund aastal olulisim see, et tipphooaja jaheda ilma tõttu märkimisväärset kukkumist tootmismahtudes ei toimunud ja müügitulemused püsisid stabiilsed,“ kommenteeris Premia juhatuse esimees Aivar Aus pressiteates. 

Läinud aastale tagasi vaadates ja tarbimistrende hinnates tõi Aus välja pulgajäätiste populaarsuse kasvu, jätkuva poolehoiu traditsiooniliste maitsete suhtes ja kõrged nõudmised jäätise kvaliteedile.

„Nii nagu mistahes teise tootegrupi puhul on ka jäätisemaailmas trendid pidevas muutumises ja tootjatel on oluline neid silmas pidada. Põneva arenguna väärib esile tõstmist näiteks eestimaalaste üha kasvav sümpaatia pulgajäätiste vastu. See on suundumus, mis on täna väga levinud ka näiteks Põhjamaades,“ rääkis Aus. „Sellest innustatuna rõõmustame sel aastal jäätisesõpru mitmete juubelihõnguliste uudistoodetega, mille seast võivad uued lemmikud leida ka pulgajäätiste fännid,“ lisas ta.

Kui jäätise formaadi osas on eestimaalaste eelistused mõnevõrra muutunud, siis maitsete poolest ollakse jätkuvalt truud traditsioonilistele jäätistele. „Jäätisemaitsetest hinnatakse enim klassikalist vaniljet ja šokolaadi, kuid samas ollakse altid proovima ka veidi julgemaid kooslusi. Näiteks on väga sooja vastuvõtu osaliseks saanud piparmündi ja šokolaadi koorejäätis, samuti soolakaramelli täidise ja iirisemaitselise glasuuriga Vana Toomas,“ sõnas ta.

Ausi sõnul on eestimaalaste jaoks tähtis ka jäätise kõrge kvaliteet ja kohalik tooraine. „Kasutame oma vabrikus jäätise valmistamiseks kõige kaasaegsemat tehnoloogiat ja lähtume kõrgeimatest kvaliteedistandarditest. Kõik meie koorejäätised on valmistatud puhtast eestimaisest koorest ja need ei sisalda säilitusaineid,“ kinnitas Aus.

Tallinna Külmhoone alustas jäätisetootmist 1956. aastal. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077