Autor: Birjo Must • 3. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB üllatas positiivselt

ABB üllatas positiivselt pärast viimaste aastate stabiilset langust.
Foto: Reuters/Scanpix
Šveitsi tööstuskontserni ABB kasumimarginaal paranes viimases kvartalis ning firma teatel on tänavu oodata Hiinas kasvu jätkumist.

ABB majandusaasta neljanda kvartali tulemused olid positiivseks üllatuseks pärast viimaste aastate stabiilset langust. Ettevõtte kulude kärpimise programm aitas tõsta kasumimarginaali. Samal ajal langes aga firma puhaskasum 70%, 204 miljonile dollarile. See sisaldas 496 miljoni dollarit restruktureerimise kulusid.

"Jätkasime 2015. aastal kasvuvõimalustele keskendumist ning püüdsime samal ajal vähendada negatiivse turusituatsiooni mõju," rääkis ABB kontserni juht Ulrich Spiesshofer.

ABB-le on viimasel ajal löögi andnud Hiina majanduse jahenemine ja USA naftatööstuse uute investeeringute vähenemine. Tellimused vähenesid möödunud kvartalis 12% ning ülimadalnafta hind ja valuutakursside muutus rõhus tugevalt käibele.

Oodata väikest aktsia hinna tõusu

Goldman Sachs märkis oma teates, et kuna ABB siiski üllatas positiivselt oma tulemustega, siis on oodata ka aktsia hinna mõõdukat tõusu.

Investeerimispanga analüütikute hinnangul on ettevõte saanud hästi hakkama kulude kontrollimisega. Samal ajal aga nähakse tulude jätkuvat langust, kuna peamised tellimused vähenevad kasvaval kiirusel. Samuti prognoosivad Golman Sachsi analüütikud konkurentsi tõusu peamistes segmentides.

ABB aktsia on täna Šveitsi börsil tõusnud 2,7%. Aastaga on aktsia hind tõusnud 0,85%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077