Hiina tööstus veereb allamäge

Hiina lipp.
Hiina lipp.

Hiina tehaste aktiivsus langes jaanuaris kolme kuu madalaimale tasemele ja see kasvatab muret maailma suuruselt teise majanduse tuleviku pärast.

Valitsuse koostatud jaanuari tööstuse PMI indeks oli 49,4 punkti, mis on väiksem kui Reutersi küsitletud analüütikute oodatud 49,6 punkti. Detsembris oli indeks veel 49,7 punkti. Jaanuari tulemus oli nõrgem alates 2012. aastast ning see tähistas kuuendat järjestikust langust.

Tulemus, mis jääb alla 50 punkti, tähistab sektori kokkutõmbumist.

"Hiina tööstus andis signaali olukorra mõõduka halvenemise kohta aasta alguses, sest nii toodangu kui ka töötuse näitajad halvenesid võrreldes detsembriga," teatas uuringufirma Markit, mis avaldas samuti oma PMI näitajad Hiinas. Selle uuringu järgi langeb tööstuse aktiivsus Hiinas juba üheteistkümnendat kuud järjest.

Samal ajal kui Hiina püüab suunata oma majandust tööstuselt kodumaisele tarbimisele, on kinnisvara- ja tervishoiuvaldkond sealsetele poliitikutele kõige tähtsam indikaator. Teenustesektor moodustab juba poole Hiina SKPst.

Hiina valmistab investoritele aina enam peavalu. Viimase kuu aja jooksul on sealne CSI 300 börsiindeks kukkunud üle 20%.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud