Autor: Harro Puusild • 28. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil: Eesti rakendab regulatsioone karmimalt kui teised riigid

Statoil Eesti juht Kai Realo.
Foto: Andres Haabu
Eestil on kombeks standardid ja regulatsioonid teiste Euroopa riikidega võrreldes karmimalt kasutusele võtta, rääkis Statoil Fuel & Retail Eesti ASi peadirektor Kai Realo eile toimunud Äripäeva konverentsil „Lobby reeglid“ oma ettekandes „Millesse takerdub ettevõtja Eestis?“. Realo hoiatas, et kuni 80% kaugvedajatest võivad aktsiisitõusu tõttu Lätis ja Leedus tankima hakata.

„Mootorikütuste ja Eesti riigi jaoks on ohtlik see, et aktsiiside vahe jääb Läti ja Leeduga saab olema 6 ja 10 senti. Kui me täna näeme, et inimesed Tallinnas on valmis sõitma 1 sendi pärast teise linna otsa, et paak täis panna, siis võite arvata, mida teevad 800-liitriste paakidega veoautod 10-sendise vahe korral,“ hoiatas Kai Realo eile toimunud Äripäeva konverentsil „Lobby reeglid“.

„Kõige negatiivsema stsenaariumi järgi leiavad 80 protsenti kaugvedajatest viisi, kuidas tankida Lätis ja Leedus. Selline tegevus mõjutab meie kui ettevõtte tulubaasi tugevalt. Kaotada nii palju ärikliente selliste maksumuudatuste tõttu ei mõju hästi,“ rääkis Realo.

Realo märkis veel, et Eestil on kombeks võtta standardid ja regulatsioonid kasutusele karmimalt, kui seda teevad teised Euroopa riigid.

„Kuna meile kehtivad ohtliku ettevõtte piirangud, toidukäitlemise reeglid, siis reegleid, millega arvestada, on palju. Ja need on rangemad nendest, mis on kasutusele võetud teistes riikides. Nendega tegelemiseks tuleb kulutada rohkem raha,“ sõnas Realo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077