Krediidinfo: suurim murelaps on tööstus

Alar Jäger
Krediidiinfo juhi Alar Jägeri sõnul on Eesti majanduses probleemiks tööstuse...

Kui üldiselt on Eesti ettevõtete maksehäirete ja maksuvõla seis üsna stabiilne, on Krediidiinfo juhi Alar Jägeri sõnul suurim murelaps Eestis tööstussektor.

„Murelaps on tööstus. Ettevõtjad räägivad, et suurim probleemide tekitaja on elektri hind, mis on jõudnud poliitilise probleemi tasemele,“ nentis Jäger Krediidinfo maksekäitumise briifingul. Jäger nentis, et majandus on tardunud ning kui ettevõtted ei investeeri, siis viivad nad Eestist pigem raha minema.

Maksupoliitika maksutulu kasv on tema sõnul tulnud aktsiiside poolelt ning pikas perspektiivis poonud tööstuse arengut. Roheline teema on oluline, aga siin peaks ausalt ja selgelt rääkima. Näiteks selline firma nagu Estonian Cell kasutab kohapealset toorainet, kohalikku tööjõudu, aga ei suuda maailmaturul konkureerida, kuna elektri hind on kõrgem. Me jääme tast lihtsalt ilma,“ avaldas Jäger kahetsust.

Ettevõtete maksuvõla kogusumma on 34 miljonit eurot, mis on suuresti jagunenud tööstuse, hulgi- ja jaekaubanduse ning põllumajandussektor vahel. Pikemat ülevaadet Eesti ettevõtete maksehäiretest ja maksuvõlast loe Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara