Einstein: valitsuses pole ettevõtluskogemusega inimesi

Kunda Nordic Tsemendi juhatuse esimees Meelis Einstein.
Kunda Nordic Tsemendi juhatuse esimees Meelis Einstein.

Kunda Nordic Tsemendi juhatuse esimees Meelis Einstein ütles peaminister Taavi Rõivase eile avaldatud valitsuse ülesandepüstitusi kommenteerides, et majandust puudutavas punktis puuduvad ambitsioonikad plaanid, sest valitsuses pole ettevõtluskogemusega inimesed.

Einsteini sõnul pole valitsuses inimesi, kel oleks ettevõtluskogemust või on neid seal väga vähe, mispärast pole ka majandust puudutavas punktis ambitsioonikaid plaane. „Majandus on seisma jäänud ja öelda, et nii ongi hästi – see küll õige ei ole. Ja mis see meie pikaajaline plaan on? Hoida eelarvet tasakaalus ja vähendada? See on jätkusuutlik vähenemine. Praegu seda praktiliselt ju viljeletakse,“ kommenteeris Einstein.

Tema hinnangul pole õige, et valitsus hoiab majandusse investeerimisel madalat profiili, ja ilus pole ka rääkida, et nii ongi hea. „Räägime, et meil on hästi, midagi teha vaja ei ole, kannatame ära ja ootame kui läheb paremaks,“ iseloomustas Einstein valitsuse praegust käitumist. Riik peaks tema sõnul selgelt välja ütlema perspektiivikad sektorid, kuhu tasub investeerida. „Töötlevas tööstuses on meil 110 000-120 000 inimest tööl, see on ju oluline. Töötlev tööstus annab inimestele siin tööd, riik peaks ütlema, et see on üks prioriteetne sektor,“ rääkis Einstein ja lisas, et eks igaüks vaatab asju oma mätta otsast.

Einsteni sõnul usub valitsus Eestis liiga palju liberaalsesse majandusse, ilma et endal strateegia paigaski oleks. 

Mida arvavad ettevõtjad peaminister Taavi Rõivase viiest olulisest ülesandest valitsusele 2016. aastal, loe pikemalt Äripäevast

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Teabevara