Autor: Harro Puusild • 12. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pinglagede tootja Vecta Design investeerib uude tootmishoonesse 2 miljonit eurot

Uus tootmishoone on plaanis avada 2016. aasta juunis.
Foto: Vecta Design OÜ
Pärnus tegutsev pinglagede tootja Vecta Design OÜ investeerib uude Loode-Pärnu tööstuskülla rajatavasse tootmis- ja kontorihoonesse 2 miljonit eurot.

Vecta Design OÜ ja Eston Ehitus sõlmisid mullu 21. oktoobril lepingu uue tootmis- ja kontorihoone ehitamiseks Loode-Pärnu tööstuskülla. „Uus toomishoone on plaanitud avada 2016. aasta juuni lõpus, ehitustööd on graafikus,“ ütles Vecta Designi ekspordi müügijuht Triin Meresaar.

Tootmishoone rajatakse vaivundamentidele, kandekonstruktsiooniks on teraskarkass ja vahelagi ehitatakse r/b õõnespaneelidest. Hoone on kahekorruseline, esimesel korrusel paiknevad tootmis- ja laoruumid, teisel kontori- ja nõupidamiste ruumid.

„Hetkel on renditud tootmispinda 2000 ruutmeetrit, uus tootmishoone tuleb 3009 ruutmeetrit ehk siis 1000 ruutmeetrit tuleb lisaruumi,“ selgitas Meresaar. „Praegu üürib Vecta Design kahte tootmiskompleksi, uue hoone valmides saab mõlemad tootmishooned samasse hoonesse ümber kolida.“

„Investeeringute maht on umbes 2 miljonit eurot,“ märkis Meresaar.

Meresaar lisas, et hetkel töötab ettevõttes 39 inimest ja uue hoone valmides on plaanis veelgi tööjõudu investeerida. „Kuid täpseid plaane pole tehtud,“ sõnas ta.

Tootmismaht kasvas. 2015. aastal tootis Vecta Design OÜ 128 036 ruutmeetrit pinglagesid, mis on 15% rohkem kui 2014. aastal. „Võrreldes varasemate aastatega on tootmismaht kasvanud märgatavalt. 2014. aastal kasvas pinglagede ruutmeetrite tootmismaht 10%,“ ütles Meresaar.

2016. aastal loodab ettevõte tootmismahtu 10% kasvatada. "Kuna Vecta Design on igal aastal tootmismahtu vähemalt 10% kasvatanud, plaanime sama kasvu ka alanud aastal. Oleme tootearendusse palju investeerinud ja seetõttu peaks mahud veelgi kasvama," märkis ta. 

Vecta Design OÜ on 2006. aastal asutatud ettevõte, mis tegeleb pinglagede tootmisega. 95% eritellimusel valmivast toodangust eksporditakse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077