11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarlaste viina toodetakse Ukrainas

Saaremaa viina toodetakse siiski veel Saaremaal.
Foto: Andras Kralla
Saaremaaga seotud viinad toodetakse Ukrainas, kuna ettevõtjad usaldavad sealset “vili ühest uksest sisse – viin teisest välja” käsitsi tootmise protsessi.

Eelmise aasta lõpul jõudsid siinsele turule viinad Saaremaa Lossi viin ja Black Rose vodka, mis oma saaremaiste kirjade ja juttudega paljudes imestust tekitasid.

“Saaremaal viinavalmistamise traditsioonid vastupidiselt õlletootmise omadele puuduvad nii täna kui tõenäoliselt ka tulevikus,” ütles tootja NovaBeta OÜ omanik Lembit Soe üheks põhjuseks, miks viina peaks tootma välismaal. Teise põhjusena toob ta Ukrainas asuva, ainsa riigile kuuluva viinatehase usaldusväärsuse.

“Me käisime seal ja veendusime nende tootmise kõrges kvaliteedis,” rääkis Soe.

Sisuliselt käib 120-aastase ajalooga Žõtomõri linna viinatehases tootmine selliselt, et kohapealne kvaliteetne vili läheb tehases ühest uksest sisse ja teisest uksest tuleb Lux-klassi piiritusest valmistatud viin pudelitesse villituna välja.

Viina retseptid valisid saarlased välja neile pakutud 15 seast pärast põhjalikku kaalumist.

Pikemalt loe Saarte Häälest

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077