Autor: Marge Ugezene • 8. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ärimees: valitsus kardab otsustada ja eksida

Graanul Investi omaniku Raul Kirjaneni sõnul on kõige hullem see, et paljud otsustajad arvavad, et kõik on hästi.
Foto: Raul Mee
Aasta ärimehe, Euroopa suurima pelletitootja Graanul Investi omaniku Raul Kirjaneni sõnul kardab valitsus otsustada ja eksida, mis on Eesti tupikusse viinud.

"Kõige hullem, et paljud otsustajad arvavad, et kõik on hästi. Kui riigipead otsustavad midagi plaani põhjal ja eksivad, siis on see väga okei, aga on tükk maad halvem, kui midagi ei otsustata, sest ei ole pikaajalist plaani ja ei taheta võtta vastutust. Valitsuses on noored mehed-naised, kes võiks mõelda tunduvalt avatumalt. Eestis võiks olla rohkem initsiatiivi."

Selle taustal, et investeeringud on Eestis aastakümnete põhjas, paistavad selgesti silma Euroopa suurim pelletitootja Graanul Invest ning selle juht ja suuromanik Raul Kirjanen, kes ettevõtet jõuliselt laiendab. 

Viimasel ajal on Kirjanen meedias rohkem oma mõtteid välja öelnud. "Mul on tunne, et Eestis hakkab õhkkond ettevõtluse ja riigi tasandil sumbuma, mis on pannud mind oma seisukohti avaldama. 

Pikemalt loe Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077