Vinnis hakkas tööle uus katlamaja

Uue katlamaja sisevaade.
Uue katlamaja sisevaade.

Vinni kerkis keskkonnasõbralik biokütusel toimiv katlamaja. Katlamaja on võimeline katma ligikaudu poole Vinni elanike soojuse vajadusest. Piirkonna elanike jaoks langes tänu soodsamale kütusele ka soojuse hind.

Kohaliku ettevõtte Rapsak Grupp OÜ poolt rajatud katlamajas on võimalik toota aastas kuni 4000 MWh soojust. Kogu toodetud energia müüakse soojusettevõttele Askoterm, kes müüb soojust Vinni-Pajusti piirkonna elanikele ja ettevõtetele. Möödunud aasta alguses hakkas tänu katlamaja rajamisele tarbijatele kehtima ka uus ja madalam soojuse hind - 64,36 EUR/MWh.

Katlamaja igapäevane opereerimine usaldati Eesti ühe suurima soojuse tootja Adven Eesti kätte. Rapsak Grupi juhi Alar Kulbi sõnul tagab professionaalne opereerimismeeskond varustuskindluse.

“Adven Eesti on end tõestanud ka näiteks Rakvere Koostootmisjaama opereerimisel. Kaasasime Advenit kogemuse tõttu juba ka ehitusfaasis, et välistada sel moel erinevad probleemid, mis hiljem ilmneda võivad,” rääkis Kulp. Adven Eesti juhatuse liikme Mati Tatari sõnul said kohalikud elanikud tänu koosöös sündinud projektile soodsama soojuse hinna. “Üha sagedamini on energiaettevõte ise see, kes katlamaja ehitust rahastab. Vinni katlamaja puhul oli aga kohalikul ettevõttel huvi investeering oma õlule võtta. Koostöös tehtud pingutuse tulemusel saavad piirkonna elanikud juba lõppenud aastal osa ka soodsamast soojuse hinnast, mis võib sõltuvalt biomassi hinnast tulevikus veelgi langeda,” sõnas Tatar.

Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte. Adven pakub tööstuslikke soojuse-, külma- ja jahutuslahendusi, varustades energiaga nii tööstus-, kaubandus-, avalik- ja teenindussektorit, kohalikke omavalitsusi kui ka elanikkonda. Lisaks tegeleb Adven ka maagaasi jaotamise ja müügiga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara