Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 6. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuule- ja päikeseenergia avab välisturu

Lisaks Euroopale müüb Naps Solar Estonia toodetavaid paneele ka Aafrikasse ja Aasiasse.
Foto: Meeli Küttim
Ehkki alternatiivenergiaseadmete toojaid on Eestis veel vähe, on mõned, kes püüavad Ida-Euroopa tundmatu tootja mainest hoolimata kaasaegse tehnoloogiaga välisturgudele jõuda.

Ekspordi puhul on tähtsamateks teguriteks head partnerid ja konkurentsivõimeline hind koos laitmatu kvaliteediga, kirjutab 7. jaanuari Äripäev tööstuse rubriigis.

Tuuleenergiast on globaalselt tänaseks saanud tõsiseltvõetav alternatiiv heitmeid tekitavate fossiilkütustega võrreldes. Eestis on tuuleenergiat tootvate ettevõtete seas ka neid, kes energiale lisaks toodavad tuulikuid või nende osi. Möödunud aasta alguses tegevust alustanud OÜ TUGE Energia jätkab ASi Konesko alustatud tuulikute tootearendust, müüki, hooldust ja garantiikohustuste täitmist.

Päikesepaneelide tootmisega tegelevad Eestis esialgu veel üksikud ettevõtted. OÜ Naps Solar Estonia juhatuse liikme Ander Puki sõnul on neil pikaaegne rahvusvaheline kogemus – juba 1980ndate alguses toodeti elektriseadmeid ning panustati uurimis- ja arendustegevusse. "Eestis ei ole teadmised päikesepaneelidest kuigi kõrgel tasemel ei tootjate, edasimüüjate ega ka lõppklientide puhul," märkis Pukk.

Pikemalt loe Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077