Masinatööstuse Liit: tootmisjuhi 1408-eurone netopalk on reaalne

Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Indrek Rohtma.
Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Indrek Rohtma.

Palgauuringute keskkond palgad.ee tegi Eesti tööturul palgauuringu, millest selgus, et tootmisjuhtide keskmine netopalk on 1408 eurot. Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimehe Indrek Rohtma hinnangul on selline tulemus reaalne ka masinatööstuses.

„See palgatase on suhteliselt reaalne. Loomulikult on ettevõtteid, kus tootmisjuhid teenivad 2000-3000 eurot, aga pigem on keskmine selline 1500 eurot,“ kommenteerib Indrek Rohtma. „Juhtivtöötajate palgad on pigem stabiilsed ja ei kerki nii kiiresti kui spetsialistide omad,“ lisab ta.

Palgauuringute keskkond palgad.ee tegi uuringu ning tõi välja 50 suurima vastajate arvuga positsiooni töötasud, sealhulgas näiteks tootmisjuhi, tootejuhi ja ostujuhi palgad. Uuringu järgi on tööturul toomisjuhi keskmine netokuupalk koos lisatasudega 1408 eurot. Ostujuhi keskmine tasu on 1189 ja tootejuhil 1355 eurot.

Täpsemat tabelit palkade kohta vaata SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara