4. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hääled vaidlevad riigiga maksude üle

Heiti Hääl
Foto: Andres Haabu
Heiti ja Marti Häälele suurosalusega Alexela Gruppi kuuluv Kiviõli Keemiatööstus on teinud riigile ettepaneku ressursitasu ajatamiseks.

Maksuameti andmetel ületab ettevõtte maksuvõlg 650 000 eurot, kusjuures lõviosa moodustavad tasumata ressursitasu (327 583 eurot) ja saastetasu (294 885 eurot). Selle tasumiseks on kokku lepitud maksegraafik.

Heiti Hääl ütles Äripäevale, et tegemist on ettepanekuga riigile ressursitasu ajatamiseks. "Kiviõli Keemiatehasel pole maksuvõlga. Eesti Energia peatas augustis põlevkivi ostmise meilt ja ligi 400 000 tonni põlevkivi seisab kasutamata," ütles ta. Selle kasutamata põlevkivi eest soovib Kiviõli Keemiatehas tasaarveldust. "Selle nimetamine maksuvõlaks pole õige," ütles Hääl. 

Võlad jätavad aga augu ka kohalike omavalitsuste kukrusse. Nii kirjutab tänane Põhjarannik, et Sonda vald seisab aasta lõpus silmitsi eelarveauguga, sest kaevandamisõiguse tasu mittelaekumise tõttu on eelarves puudu 100 000 eurot, mis võib viia olukorrani, kus vald ei suuda oma töötajatele palka maksta. 

Pikemalt loe Äripäevast

Autor: Harry Tuul/Koit Brinkmann

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077