Autor: Harro Puusild • 2. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3 põhjust tehase robotiseerimiseks

Norcar-BSB keevitusrobot.
Foto: Martin Kivimäe
Masina- ja metalliettevõtte Norcar-BSB Eesti AS arendusjuht Juhan Anvelt ütleb, et tööviljakus Eestis ei tõuse ja seetõttu on vajalik tehaseid robotiseerida.

„Kolm põhjust on. Üks on, et tööviljakus ettevõtetes praegu ei tõuse. Teiseks, palgad tõusevad. Kolmas on, et erialaselt kvalifitseeritud tööjõudu on suhteliselt keeruline leida,“ tõi Anvelt välja kolm põhjust, miks ettevõte robotiseerimisse panustab. Norcar võttis 2007. aasta algul kasutusse keevitusroboti.

„Et neid kolme probleemi kompleksselt lahendada, polegi muud teed kui automatiseerimine. Jätta tööjõud samaks ja tõsta usinalt käivet või vähendada tööjõudu ja tõsta tootlikkust. Me ei näe muud võimalust,“ selgitas Anvelt.   

„Enne majanduskriisi ehk 2007. aastal oli meil 60 töötajat ja käive oli siis 250 000 eurot. Täna on meil umbes 45 töötajat ja käive on 300 000 eurot kuus,“ märkis Juhan Anvelt.

Norcar Group toodab ja turustab Norcar minilaadureid, Minkomatic masinaid ja Norcar automatiseeritud robot-aplikatsioone.

NB! Seda, kuidas Norcar oma tootmist robotiseerib, kuuleme 14. detsembril Tööstuse klubis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077