Pesumasinatootjad võiks teha nutikaid pesumasinaid

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal.
Majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Elektrituru avamisega juurutatud elektri tarbimise statistika andmeladu kasutades võiksid näiteks pesumasinate tootjad hakata müüma masinaid, mis lülitavad end sisse siis, kui elektri hind on kõige soodsam, ütles majandusminister Kristen Michal eelmisel nädalal toiminud VI Energia Aastakonverentsil Gaas Põhja!

“Nagu Euroopa Komisjoni asepresident Maros Sefcovic juba mainis, poleks Eesti moodi, kui me ei arendaks oma energiasektorit nutikamaks kasutades oma eeliseid IT-valdkonnas. Kui teised Euroopa Liidu riigid alles mõtlevad, siis eestlased juba teevad. Koos elektrituru avamisega juurutatud elektri tarbimise statistika andmeladu on oma funktsionaalsuselt ainulaadne. Juba mõtlevad ettevõtted, kuidas selle tohutu kogutud andmehulga abil luua meile uusi teenuseid ja võimalusi. 2017. aastaks kõikidele elektritarbijatele paigaldatavad kaugloetavad arvestid loovad reaalse võimaluse arvestada tarnitud elektrit. Seega saab ka energiasektoris luua paremaid ja innovaatilisemaid lahendusi. Eesti on selles osas hea näide.”

Minister tõi näite, et kogutud andmeid kasutades võivad näiteks pesumasinate tootjad hakata müüma masinaid, mis lülitavad end sisse siis, kui elektri hind on kõige soodsam ja avaldas lootust, et Eestis leidub tulevikus pesumasinate tootja, kes oskab neid võimalusi ära kasutada.

Pikemalt loe Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee

Osale arutelus

  • Eva Kiisler

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara