24. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Weroli kriminaalasi lõpetati

Weroli juht Rein Kilk
Foto: Andras Kralla
Werol Tehaste ja Eesti Energia vahel sõlmitud lepingu uurimiseks algatatud kriminaalasi lõpetati, kuna uurimine tuvastas, et katlamaja seadmete väärtuse hindamiseks Eesti Energiale valeandmeid ei esitatud.

Lõuna ringkonnaprokuratuur teatel tuvastati kriminaalmenetlusega, et 2011. aasta jaanuaris ASi Werol Tehased ja Eesti Energia ASi lepingu sõlmimisel võeti katlamaja seadmete väärtuse määramise aluseks objektiivsed andmed, sealhulgas oli nende hinna kindlakstegemiseks määratud ekspertiis. Uurimise käigus kogutud tõendid kinnitasid, et Eesti Energia ASile ei esitatud mainitud lepingu sõlmimisel valeandmeid.

Kuna kuritegu ei ole tuvastatud, lõpetas politsei prokuratuuri loal kriminaalmenetluse.

Selle aasta septembris esitas Postimehe ajakirjanik prokuratuurile infomatsiooni ja dokumente, mis kajastasid Werol Tehaste ja Eesti Energia vahelist katlamaja tehingut. Nimelt viitas dokumentide esitaja võimalikule pettusele Eesti Energia suhtes.

Loe lähemalt portaalist aripaev.ee

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077