Autor: Harro Puusild • 20. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anti Orav: tööstusharu vahetamine oli meeldiv väljakutse

Anti Orav
Foto: Pipelife Eesti
Novembris asub Baltimaades plasttorusüsteeme valmistava Pipelife Eesti ASi tegevjuhi kohale Anti Orav, kelle sõnul on Pipelife Eesti tugevas seisus ettevõte.

Pika toiduainetööstuse juhtimise kogemusega Anti Orav tegutses viimased kaks aastat konverentsikorraldaja, strateegiakonsultandi ja mentorina. „Tundsin, et on aeg jätkata juhikarjääri ning tööstusharu vahetamine tundus meeldiva väljakutsena. Pipelife’i puhul köidab mind äri rahvusvahelisus ning pühendunud ja nooruslik meeskond,“ ütles ta.

Millise majandusliku tervise juures on sinu hinnangul Pipelife Eesti täna? 

Kuna tegemist on börsiettevõtte Wienerberger Grupi tütarettevõttega, siis majandusseisu ma avalikult kommenteerida ei saa. Sisulise poole pealt on Pipelife'l kaasaegne tootmisbaas Jüris, turu kõige laiem plasttorusüsteemide portfell ja kompetentne meeskond. Tegemist on tugevas seisus oleva ettevõttega, millel on hea platvorm edasiseks arenguks. Turg, millel tegutseme, sõltub veemajanduse investeeringutest, sealhulgas Euroopa programmidest, ning on äärmiselt konkurentsitihe. Seetõttu pingutame iga päev oma klientide rahulolu nimel.

Kas näed juba näiteks võimalusi investeerimiseks, näiteks tehase laiendamiseks?

Olen selles osas õnnelikus seisus, et mul on ettevõttes palju pühendunud ja kompetentseid õpetajaid, kellelt saan iga päev uusi teadmisi. Investeerimine on osa arengust. Töös ja laual on mitu projekti, mille eesmärgiks on meie regiooni klientide parem teenindamine ning tootmise efektiivsuse tõus. Lisaks laekub iga päev parendusideid töötajatelt ja see on sisendiks muudatustele töökorralduses ning uutele investeeringutele.

Muudad ettevõtet efektiivsemaks, suurendad turuosa ja kasumlikkust. Milliseid esmaseid muudatusi eesmärkide saavutamiseks näed vajalikena?

Eesmärkide saavutamise juures on olulisim meeskonna komplekteeritus ja tegutsemistahe. Uued eesmärgid püstitame koos meeskonnaga. Praegu on veel liiga vara nende presenteerimiseks. Kindlasti on meie edasise arengu nurgakiviks.

Kui palju jääd seotuks endise tegevusvaldkonnaga ehk konverentside ja konsultatsioonidega?

Konverentside korraldamine pakkus mulle suurepäevase võimaluse erinevate südamelähedaste teemadega tegelemiseks ja oma võrgustiku laiendamiseks. Ma ei välista ka edasist seotust selle valdkonnaga, kuid lähiajal kulub kindlasti enamus ajast Pipelife Eestile uue hoo andmisele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077