30. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Scanfil tabas kasvu jõuliste meetoditega

Masin pildil on Knuth CNC lehtmetalli painutuspink.
Foto: Arno Mikkor
Elektroonikatööstuse TOPis teise koha saavutanud Scanfil OÜ heade tulemuste põhjuseks oli jõuliste meetmete kasutusele võtmine tootlikkuse parandamiseks ja soodne müügitellimuste areng.

Telekommunikatsiooni-, tööstuselektroonika- ja lehtmetallitooteid valmistava Scanfil OÜ 2014. aasta käive oli 58,8 miljonit eurot ehk 1,22 korda rohkem kui aasta varem. Ettevõtte kasum kerkis aastaga 1,6 miljonilt 2,9 miljonini. Pärnu tehases töötab 560 töötajat.

„Mulluste tulemuste paranemisel on peamisteks põhjusteks töötajate tulemuslik töö ning tootlikkuse suurenemine. Samuti oleme laiendanud oma teenuseid klientidele, suurendades vertikaalset integratsiooni,“ ütleb Scanfil OÜ tegevdirektor Sami Kyllönen, lisades, et peamised positiivsed otsused 2014. aastal olid seotud nii tootmise arendamise kui ka personali pädevuse ja juhtimisoskuste arenguga.

Kontsern arendab pidevalt oma tegevust tütarettevõtetes. Et tagada ettevõtte konkurentsivõime, kasutatakse uusimaid tehnoloogiaid ning investeeritakse pidevalt tootmisseadmetesse ja arendatakse järjepidevalt personali pädevust. Börsiettevõttena ei anna Scanfil kontsern tütarettevõtete osas 2016. aastaks konkreetseid prognoose, kuid kontserni käibeks eeldatakse Kyllöneni sõnul 2015. aastal 360-385 miljonit eurot ja ärikasumiks enne makse 17-21 miljonit eurot.

Scanfili klientide hulka kuuluvad enamasti rahvusvahelised ettevõtjad automaatika, energeetika, andmete edastamise ja tervisetehnoloogia valdkonnas. Ettevõte on noteeritud Helsingi börsil. Kontserni Soome, Hiina, Eesti, Ungari ja Saksamaa tehastes töötab kokku 1800 inimest. Tänavu omandas Scanfil kontsern sarnase profiiliga ettevõtte PartnerTech, mis pakub kohandatud lahendusi kogu toote elutsüklile. PartnerTechi käive on 2,2 miljardit Rootsi krooni. Ettevõtte Rootsi, Norra, Soome, Poola, Suurbritannia, USA ja Hiina tehastes töötab 1400 töötajat. 

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077