30. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiiresti arenev puidutööstus

UPM-Kymmene Otepää ASi tegevjuht Ando Jukk
Foto: Väinu Rozental
Puidutööstus areneb kiiresti, on tehtud suuri investeeringuid, mis nüüdseks juba annavad panuse. Siiski nähakse veel kasutamata potentsiaali, kirjutab Äripäeva kuukiri Metsandus.

Aastat 2014 võib Eesti puidutööstusele ja üldiselt igati kordaläinuks pidada. Puidutööstust on üks kiiremini areneva lisandväärtuse kasvuga ning suurima käibega tööstusharu Eestis. Puidu-, paberi- ja mööblitööstus koos metsamajandusega andis 5,3% Eesti eelmise aasta SKP-st, sektori lisandväärtus kasvas 11,3%. Eettevõtete käive oli statistikaameti andmetel peaaegu kolm miljardit eurot.

Mulluste tulemuste põhjal puidutööstusettevõtetest teisel kohal oleva UPM-Kymmene Otepää ASi tegevjuht Ando Jukk pole siiski rahul bürokraatia vohamisega ja sellega, et puidutööstuse potentsiaal on kasutamata.

Lähemalt loe portaalist aripaev.ee

Autor: Marge Männistu, Äripäeva kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077