29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Incap Electronics: 2014 oli meie jaoks ellujäämise aasta

Incap Electronics
Foto: Julia-Maria Linna
Kaks aastat tagasi nõudluse vähenemise tõttu 75 inimest koondanud Incap Electronics Estonia OÜ on taas jalad alla saanud.

Helsingi börsil noteeritud elektroonikatootja Eesti tehas lõpetas 2014. aasta omas valdkonnas suurima kasumikasvatajana. 

Ettevõte kasvatas aastaga kasumit 3,2 miljonit euro suurusest kahjumist 0,2 miljoni euroni. Ettevõtte käive langes samal ajal 9,25 miljonilt 3,12 miljonile.

„Tõepoolest, tänaseks oleme saanud jalad alla,“ kinnitas Incap Electronics Estonia OÜ tehase juhataja Aavo Kivilo. „Mullune oli meie jaoks eelkõige ellujäämise aasta. Elavnemine hakkas õigupoolest juba eelmise aasta lõpust ning 2015. aasta teisest poolaastast on meie tellimuste arv juba rohkem kui kahekordistunud, kuid ootame tellimuste veelgi suurenemist.“

Ta lisas, et tellimuste suurenemine on eelkõige seotud usalduse taastumisega, millest vast kõige olulisem osa on selles, et kliendid on rahul kvaliteedi ja tarnekindlusega. Samuti on üheks oluliseks aspektiks see, et suudetakse kliendile pakkuda väga kiiret porto- ja pilootseeriate valmistamist.

Kivilo sõnul on lisandunud ka uusi kliente ning uute klientide otsingud kuuluvadki ettevõtte igapäevatöö hulka. „Siinjuures tahan kindlasti rõhutada ka meeskonnatöö tähtsust, sest ilma ühtse ja tugevalt kokkuhoidva meeskonnata oleks meie ellujäämine küllaltki küsitav olnud.“

Kuna Incap Electronics Estonia OÜ töömahud on prognooside kohaselt kindlasti suurenemas, siis on plaanis ka teatud investeeringuid - seda eelkõige uute täiendavate seadmete – eelkõige ladumis- ja jootmisliinide soetamise näol. Samuti vajatakse seoses tootmismahu suurenemisega selgelt juurde ka tööjõudu: nii tavamonteerijaid kui ka tootmisinsenere.

„Kokkuvõtteks võib öelda, et Incap Electronics Estonia OÜ Kuressaare tehase tulevikuväljavaated on positiivsed ja paljulubavad,“ sõnas Kivilo. 

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077