Hiina terasetööstus tõsises kriisis

Hiina ja Eesti lipud
Hiina ja Eesti lipud

Hiina terasetööstust on tabanud tõsine kriis: hinnad langevad, pangad karmistavad laenutingimusi ja kaotused kuhjuvad, ütles Hiina raua- ja teraseliidu asejuht Zhu Jimin täna.

„Nõudlus väheneb kiiremini kui tootmine, seega muutub ülepakkumine järjest hullemaks,“ ütles Zhu terasetootjate kvartaliüritusel Pekingis. „Hiina on kärpinud viimasel ajal intressimäärasid, aga terasetehased ütlevad, et nende finantseerimiskulud on tegelikult kasvanud.“

Hiina tehased, mis valmistavad umbes poole maailma toodangust, võitlevad ülepakkumise ja kahanevate hindadega. Kohalik tarbimine on vähenemas aga esimest korda terve põlvkonna jooksul, sest kinnisvarahinnad sulavad. Terasetööstuse kehv olukord mõjub negatiivselt ka rauamaagi hindadele. Rauamaagi tonnihind on nelja aastaga kukkunud 75 protsenti. Shanghai Boasteel Corp prognoosib, et Hiina terasetootmine võib lõpuks väheneda 20 protsenti.

Loe lähemalt portaalist aripaev.ee

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara