Autor: Harro Puusild • 22. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduliit: alkoholipoliitika vajab rahulikku keskustelu

Sirje Potisepp (Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja)
Foto: Terje Lepp
Eesti Toidutööstuse Liidu hinnangul vajab alkoholi reklaami- ja kättesaadavuspoliitika rahulikku keskustelu.

"Toiduliit vaatab murelikkusega alkoholi- ja reklaamipoliitika üliemotsionaalseks muutunud arutelu, mis seab ohtu Eesti rahva tervise huvides olulise probleemi tegeliku lahendamise ning mille tulemus ei ole lõppkokkuvõttes kellegi huvides," teatas liit.

Minister Ossinovski tutvustas alles esmaspäeval eelnõud, mille seletuskiri ütleb, et koostamata on väljatöötamiskavatsus ja sellega seoses on tegemata seaduse nõuetest tulenevad Eesti-kesksed mõjuanalüüsid ning alternatiivsete lahenduste kaardistused, sest eelnõuga on kiire.

Ning eelnõuga on kiire, sest valitsuse tegevusplaanis on valitsus iseendale seadnud lühikese tähtaja. Iseenda teele seatud takistused ei tohiks olla piisavad põhjendused dialoogist ja tõendipõhisusest ning mõjuanalüüsidest loobumiseks.

Teeme Eesti toidutootjate nimel ettepaneku naasta kõikide asjassepuutuvate ettevõtlusliitudega ühise laua taha ning võtame ette valitsuse tegevusplaanis olnud elustiilireklaami teema, sõnastame konkreetse probleemi ja lahendame selle. Kui alternatiivsed lahendused puuduvad, siis läbi seadusmuudatuse, eemaldades inimesed ehk elustiili reklaamidest, ning taastame töörahu tootvas toidu- ja joogitööstuses.

Eesti hinnatud ja armastatud brändid, suurtööstused, suured tööandjad ja maksumaksjad väärivad õigust esitada oma seisukohad ja ettepanekud ning saada ärakuulatud. Me väärime parimat võimalikku poliitikat, mis põhineb mõistlikkusel, avalike ja erahuvide kaalumisel ning kõikide alternatiivide ammendamist enne majandus- ja isikuvabaduste kitsendamist seaduse tasandil.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077