Autor: Harro Puusild • 21. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palts: alkoholiseaduse muutmine vajab avalikku diskussiooni

Mait Palts
Foto: Raul Mee
Eesti Kaubandus-Tööstukoja juhi Mait Paltsi sõnul vajaks alkoholiseaduse muutmine avatud diskussiooni, kuhu oleks kaasatud kõik huvigrupid. Samas Kaubanduskoja arvamust ministeerium ei küsinud.

„Tänase alkoholiseaduse muutmise eelnõu valguses me kahjuks ei saa rääkida hea õigusloome tava järgmisest, mille üks oluline osa on erinevate huvigruppide kaasamine,“ ütles Palts pressiteates.

Palts rääkis, et minister Jevgeni Ossinovski viitas emaspäevases teates, et eelnõu on saadetud kooskõlastusringile, kuid üllatuseks ei pea ministeerium vajalikuks Kaubanduskoja arvamust küsida.

„Soovin ettevõtjate esindajana öelda, et ettevõtjad üldiselt toetavad eelnõuga taotletavaid eesmärke, nagu selleks on vähendada alkoholi liigtarbimist, tõkestada alaealiste alkoholitarvitamist. Küsitav on, kas väljapakutud meetmed aga neid eesmärke suudavad lahendada,“ lisas Palts.

„Meie arvates lahendus oleks avatud diskussioon ja kõikide huvigruppide kaasamine diskussiooni, tehes seda võimalikult laiapõhjaliselt. Kaubanduskoda plaanib saata eelnõu ka oma liikmetele arvamuse küsimiseks ja seejärel annab ministeeriumile omapoolsed ettepanekud,“ sõnas Palts.

Sotsiaalministeerium teatas esmaspäeval, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski otsustas oluliselt piirata alkoholireklaami ja ka alkoholi kättesaadavust ning saatis sellekohase seaduseelnõu kooskõlastusringile. Eesti riik on seadnud eesmärgiks viia alkoholitarbimine püsivalt alla kaheksa liitri absoluutset alkoholi elaniku kohta aastas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077