Premia omanik Food Union ostab Taani jäätisetootja Premier Is

jäätis, premia
Jäätise tootmine Premias

Läti suurim piimatööstusettevõte ja Baltikumi juhtiv jäätisetootja Food Union ostis Taani juhtiva jäätisetootja Premier Is. Tehingu eesmärk on laiendada tegevust Euroopas ja Skandinaavias ning liita Premier Is Food Unioni ettevõtete grupiga.

“Meil on hea meel tervitada Taani juhtivat jäätisetootjat Premier Is Food Union grupis. Premier Is professionaalsel meeskonnal on ulatuslik kogemus kõrgekvaliteedilise jäätise tootmisel värskest koorest ja naturaalsetest koostisosadest nõudlikule Euroopa ja Skandinaavia tarbijale," kinnitas Food Unioni asutaja ja omanik Andrei Beshmelnitski pressiteates.

"Meie Läti ja Eesti ettevõtete ning Premier Is vaheline sünergia võimaldab meil panustada tulevikus kogu oma jäätise tootmise ning turundamise alase oskusteabega Premier Is tegevuse edendamisesse Taanis ja mujal riikides,“ ütles Beshmelnitski.

Premier Is loodi 1927. aastal ning ettevõte hoiab täna Taanis premium-kategooria jäätiste tootjana turuliidri positsiooni. Premier Is arendab ja valmistab oma jäätisetooteid ettevõtte peakontoris Thistedis, Põhja-Jüütimaal. Ettevõte 2014/15 käive oli 41,8 miljonit eurot (312 miljonit Taani krooni) ning tooteid müüakse peaasjalikult Taani jaeklientidele ning arvukatele Premier Is eravahendajatele.

Food Union koondab ühte gruppi Läti kaks suurimat piimatööstust, Rigas piena kombinats ja Valmieras piens, Eesti suurima jäätisetootja Premia ning Taani suurima ja juhtiva jäätisetootja Premier Is. Food Union tegutseb peaasjalikult Baltimaades, Euroopas, Venemaal ja SRÜ riikides.

2015. aasta augustis sisenes Food Union oma jäätisetoodetega ka Hiina turule ning Premier Is ostuga tagati pääs ka Skandinaavia turule. 2014. aastal ulatus Food Union grupi kogukäive 200 miljoni USA dollarini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara