Autor: Tanel Raig • 30. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Virumaa keemiatööstus osaleb spetsialistide õppes

Põlevkivi-õli tsehh
Foto: Julia-Maria Linna
Keemiatööstusettevõte Eastman Specialties OÜ juhatus ja TTÜ Virumaa Kolledži juhtkond allkirjastasid lepingu koostööks õppe- ja arendustegevuse valdkonnas, samuti spetsialistide koolitamisel.

Eastman Specialties on juba sellel sügisel valmis läbi TTÜ Arengufondi välja andma viis rakenduskõrghariduse stipendiumit (ühe stipendiumi suurus on 1000 eurot)  ning kevadsemestril ühe magistriõppe ja kaks rakenduskõrghariduse stipendiumit.

TTÜ Virumaa Kolledži kütuste keemia ja tehnoloogia eriala magistrid juba töötavad Eastman Specialties ning sel sügisel kandideerivad mitmed magistrandid ettevõtte välja kuulutatud keemiliste protsesside arendaja - inseneri konkursil.

Eastman Specialties toetab ka kolledži erinevaid uurimis- ja arendusprojekte. Sel sügisel on toetatud TTÜ Virumaa Kolledži Põlevkivi Komeptenetsikeksuse algatatud noorte teadlikuse kasvule suunatud õppereise ning -seminare kooli- ja üliõpilastele Ida-Virumaa tööstusalade erinevate kasutusvõimaluste ideede genereerimiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077