Autor: Tanel Raig • 29. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven langetas maagaasi hinda

Seoses maagaasi sisseostuhinna langusega alandas energiaettevõte Adven Eesti maagaasi müügihinda nii era- kui ka äriklientidele 15%. Ettevõte langetas maagaasi hinda tänavu juba neljas kord.

Adveni Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on seekordse hinnalanguse taga eelkõige nafta hinna langus maailmaturul. “Nafta hind on nüüdseks hakanud mõjutama ka maagaasi hinda. Lisaks sellele mängib languses oma rolli ka dollari kurss euro suhtes,” rääkis Heinam.

“Kui Adven aasta esimeses pooles maagaasi hinda langetas, oli selle taga eelkõige suurenenud sisseostumaht Leedust. Kuigi ka seekord oli Leedu hindadel languses väikene roll, on Eesti ja Leedu maagaasi hinnavahe muutunud väga väikeseks,” lisas Heinam.

Heinam hinnangul võib gaasi hind Adveni klientidele lähikuudel veelgi langeda. “Kuna maagaasi hind Eestis sõltub üheksa eelneva kuu naftahinnast, siis jõuab madalate hindade mõju gaasitarbijateni samm-sammult,” selgitas Heinam.

Hinnakorrektsioon puudutab kõiki Adven Eesti erakliente ja ettevõtteid tarbimismahuga kuni 100 000 kuupmeetrit aastas. Piirkondadest puudutab hinnalangus eelkõige Viimsit, Sakut, Rae valda ja osaliselt ka Tartu linna ja selle ümbruskonda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077