Elektrilevi ehitas Läänemaale kaks alajaama

Elektrilevi investeeris üle 2,5 miljoni euro uuendades täielikult piirkonna alajaamad Haapsalus ja Kullamaal.

Haapsalu 1960ndatel ja Kullamaa 1980ndatel ehitatud alajaamade seadmed olid vananenud ega taganud Läänemaale piisavat varustuskindlust, põhjendas investeeringu olulisust Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. Uued alajaamad viivad võrgu juhtimise uuele tehnoloogilisele tasemele – tänapäevased seadmed on distantsilt juhitavad, mis võimaldab sündmustele koheselt reageerida, avastada kiiremini rikkekohti ja taastada elektrivarustus klientidele senisest kiiremini, lisas Tiisvend. Samuti paigaldati alajaamadesse tänapäevased keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed.

Aastas läbib Haapsalu alajaama 55 GWh elektrit ning alajaam tagab elektrivarustuse ligikaudu 6500 majapidamisele ja ettevõttele Haapsalus ja Ridala vallas. Haapsalu uue piirkonnaalajaama maksumusega 1,4 miljonit eurot ehitas Eltel Networks AS.

Kokku 1,15 miljonit eurot maksnud Kullamaa piirkonnaalajaama ehitas S-Power OÜ. Alajaama läbib aastas ligi 14 GWh elektrienergiat, varustades elektriga ligi 1000 majapidamist ja ettevõtet Kullamaa ja Märjamaa valdades.

Lisaks piirkonnaalajaamade uuendamisele alustab Elektrilevi lähiajal ka Kullamaa ja Märjamaa vahelise uue elektriliini ehitamist, mis valmib 2017 aasta jooksul. Uus liin võimaldab elektrivõrku liita uusi ettevõtteid ja majapidamisi, sest olemasoleva elektrivõrgu läbilaskevõime oli alla jäämas piirkonna lähituleviku energiavajadustele.


Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara