Autor: Tanel Raig • 21. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahulolev klient loob kasvu ka jahtuvas majanduses

Kuigi Hekoteki juht Heiki Einpaul ootab maailmamajanduses järgmisel aastal pigem jahtumist ei saa Hekoteki jaoks pärast tänavust suurt kasvu ka järgmises aastaks langust plaanida.

Einpauli kinnitusel kujuneb ettevõtte tänavune käive vähemalt 1,5 korda varasemast suuremaks. Näeme praegu, et ka aastal 2016 suurt langust tänavusega võrreldes plaanida ei saa, ütles Einpaul.

Tema sõnul on viimastel aegadel formuleerunud müügivalem: Üks hästi õnnestunud projekt, kus klient meie tarnitud seadmetega on tõeliselt õnnelik, genereerib 4 uut tõsist projektiplaani. Nendest plaanidest kaks realiseeruvad. „Kõik ülejäänud müügitöö ainult aitab ja ka võimaldab sellel skeemil toimida. Kasv toimub peamiselt sellise sisemise arengu toel ja ka meie spetsialistid kasvavad ja õpivad koos projektidega,“ nentis Einpaul.

Ka investeeringuid plaanib Hekotek peamiselt inimestesse, et kasvatada ettevõttes häid spetsialiste. „Seadmeid on vaja just niipalju, kui inimesed neid efektiivselt kasutada suudavad. Kuna tootmispinnad ja -seadmed meil momendil pudelikaelteks pole, siis suuri rahalisi investeeringuid me ei plaani,“ rääkis Einpaul.

Eesti masinatööstusele Einpaul järsku tõusu järgmiseks aastaks ei ennusta. Maailmamajandus pigem natuke jaheneb. „Loodame, et ei käi „pauku“ ja kõik protsessid on sujuvad, siis saavad kõik ettevõtted kohaneda,“ lisas Einpaul.

Heiki Einpaul esineb 3. novembril toimuval konverentsil Tööstuse Äriplaan, kus räägib masinatööstuse väljavaadetest 2016. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077