Autor: Tanel Raig • 14. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hekotek müüb Lõuna-Ameerikasse saeveski

Tänavu sügisel saadab Hekotek 90 merekonteinerit kaupa Uruguaisse, kus ettevõtte spetsialistid panevad ülesse saeveski tootmisliini.

Hekotek tarnib saeveski seadmed Uruguai linna Tacuarembo. Seal käivitatakse 2016. aastal kaasaegne saeveski kompleks. Linna lähiümbruses on regiooni istutusmetsad ja puidutagavara, millest piisab uue saeveski toorainega varustamiseks.

Saeveski seadmetega varustamisel teeb Hekotek koostööd partneritega Soomest, kellega on ka varem ühisprojekte teostatud - HewSaw saeliine valmistava firmaga Veisto OY ning palgikoorijaid valmistava firmaga Valon Kone OY.

Hekoteki tarnib projektis palgisorteerimisliini, palkide etteandeseadmed saeliinile, kombineeritud liini märja ja kuiva saematerjali sorteerimiseks ning konveiersüsteem saagimisjääkide kokku kogumiseks, sõelumiseks ja ladustamiseks. Saeveski tootmisliini kogumaksumus on 4,2 miljonit eurot.

„Enamus seadmetest on Hekoteki tootmisterritooriumil valmis tarneks ja sügisel saadame meie juurest teele ca 90 merekonteineri jagu kaupa, millest sihtkohas meie paigaldusspetsialistide juhendamisel koostatakse kaasaegne tootmisliin,“ ütles Hekoteki müügijuht Tõnis Haldna.

Uue saetööstuskompleksi käivitus on planeeritud 2016. aasta esimesse poolde ning tootmisvõimuseks on planeeritud ca 150 000 m³ männi saematerjali.

Heiki Einpaul esineb 3. novembril toimuval konverentsil Tööstuse Äriplaan, kus räägib masinatööstuse väljavaadetest 2016. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077