Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 4. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG Petroter II töötles rekordhulga põlevkivi

Eelmise aasta septembris Viru Keemia Grupis käivitatud teine Petroter-tehnoloogial töötav põlevkiviõlitehas saavutas esimese tööaastaga rekordilised tootmisnäitajad.

Aastaga töötati ümber üle miljoni tonni põlevkivi, teatas VKG. Tulemus tõestab, et tehas töötab stabiilselt ligi 120% võimsusel projekteeritud nominaalvõimsusest, lisas ettevõte.

VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa märkis, et investeering kolme vabrikusse on olnud üle 220 miljoni euro ning uued vabrikud suudavad kalendriaastas töödelda üle kolme miljoni tonni põlevkivi.

VKG Petroter II põlevkivitöötlemistehase võimsus on 3600 tonni põlevkivi päevas. Petroter II projekti hind on 65 miljonit eurot. Täisvõimsusel töötav tehas annab aastas riigile maksutulu üle 14 miljoni euro.

VKG on Eesti üks suuremaid põlevkivi ümbertöötamise ettevõtteid ja maailma suuruselt teine põlevkiviõlitootja. VKG annab tööd enam kui 2100 inimesele Virumaal. VKG omandis on kaevandus, seitse põlevkivi ümbertöötamise tehast, sh tehased Petroter I, II ja III, tööstusenergia tootmiskompleks, oma transpordi-, remondi- ja elektritootmisbaasid. Viimase kaheksa aastaga on loodud üle 1200 uue töökoha

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077