Autor: Kairi Oja • 2. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mäetöösturid kohanevad uute mängureeglitega

Kui mängureeglid muutuvad kiiremini, kui mängijad järele jõuavad, võib mängijatel kohati keeruliseks minna, heidavad kaevandajad riigile ette ressursitasude ootamatut muutmist, kus nüüd on lõpuks kokkulepe saavutatud.

Eesti suurima paekivikillustiku tootja OÜ Paekivitoodete Tehase tegevdirektori Kuldar Õunapuu sõnul oli varem kaevandamise olulisim mure, et riik muutis varem kokku lepitud tasude tõusu¬protsente. Nüüd on riigiga kokkulepe käes ning ressursitasude hüppelised tõusud jäävad ehk minevikku.

Õunapuu sõnul peaks riiklikult pikemalt planeerima, et kaevandussektor ei oleks vaid üksnes eelarve puudujäägi kompenseerija. Samuti ei tohiks tema hinnangul riikliku tähtsusega maavarade üle otsustada kohalikud omavalitsused, kes soovivad neile aladele näiteks parke ja kaitsealasid luua.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077