Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 26. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Standard tõstis ligi poole võrra müüki

Mööblitootja Standardi käive kasvas eelmisel aastal pisut üle kuue miljoni euro – 19,8 miljonini, mida on 45% võrra rohkem kui aasta varem.

Standard oli ise plaaninud 16% käibe kasvu. Üle kümne korra kasvatati müüki Saksamaale ja Belgiasse, lisaks kolmekordistus müük Rootsi ja kahekordistus Leetu. Juurde võeti müügis ka Norra ja Suurbritannia turgudel, kuid kaotades Sloveenias. Samuti suutis Standard pisut suurendada müüki Venemaale, Lätti ja Eestisse. Mullu alustas Standard eksporti ka Saudi Araabiasse ning suurendas oluliselt Araabia Ühendemiraatide osakaalu.

Firma murdis välja ka aasta varasemast pisut üle 400 000eurosest kahjumist, lõpetades eelmise aasta 1,57 miljoni eurose kasumiga.

Standardi enda hinnangul möödus 2014. aasta käibe- ja kasuminumbreid arvestades hästi. Lisaks büroo- ja hotellimööbli tootmisele, mis on nende põhitegevusala, alustas firma ka Soome turule köögi- ja garderoobimööbli seeriate kavandamist, tootmist ja turustamist.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077