Autor: Tanel Raig • 24. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehasel uued ekspordi sihtkohad

Saku Õlletehas saatis eelmisel nädalal välja esimese kaubakoguse Saku õlut Lõuna-Koreasse ning septembri alguses läheb Saku ajaloo suurim saadetis Hiina; samuti täienes Saku eksporditurgude nimistu Itaalia näol.

Lõuna-Koreasse saadetud konteineris olid Saku Originaal, Saku Tume ja Saku Porter. Itaaliasse jõudsid esimeste Saku toodetena Originaal, Dublin ja Manchester ning Läti Aldarise Porteris.

 “Lõuna-Korea on meie kolmandaks turuks Aasias, kus varem oleme eksportinud Vietnami ja Jaapanisse. Itaalia omakorda on meile järjekordseks uueks turuks Lõuna-Euroopas – varasemalt oleme Saku tooteid müünud Prantsusmaale ja Hispaaniasse, ” rääkis Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein. Nii Lõuna-Korea kui Itaalia tellimused tulid tänu kontaktidele Pariisi rahvusvaheliselt toiduainetööstuse messilt SIAL 2014, mis toimus mullu oktoobris.“Rahvusvahelised messid annavad parima võimaluse otsekontaktide saamiseks võimalike edasimüüjatega mujal maailmas ning seetõttu on Saku taolistel messidel võimalusel alati esindatud,” märkis Kastein. “Hiina oleme varem saatnud näidiseid, esimese suurema tellimuse kontakti saime tänu osalemisele Hiina vanimal ärimessil Canton Fair tänavu mais, kus olime esindatud EAS-i ühisstendi raames.”

Kasteina sõnul on Hiina ja kogu Aasia turg globaalse õlletööstuse jaoks täna üks primaarsemaid, kuna nn traditsioonilistel turgudel on kasvunäitajad pigem stabiilsed või isegi kahanevad.

“Paljude messikülaliste silmis oli Saku puhul tugevaks kvaliteedimärgiks kuulumine globaalselt väga tuntud Carlsbergi kontserni – asjaolu, et Saku on osa maailma juhtivast õlletööstusest, tekitas külastajate seas palju äratundmisrõõmu ning sisendas usaldust tulevaseks koostööks,” märkis Kastein.

Saku sihib teisigi Aasia riike, ennekõike maailma suuruselt teise rahvaarvuga riiki Indiat ning lisaks Aafrika mandrit.

Eeloleval sügisel on Saku Õlletehas oma toodetega kohal ühel Euroopa ja ka maailma suuremal toiduainetööstuse ja kaubandussektori messil Anuga. Saksamaal Kölnis oktoobris peetaval messil osaleb Saku Õlletehas Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja toel.

Hetkel ekspordib Saku püsivalt oma tooteid 18 riiki, ekspordiks läheb ligi 50 protsenti Saku Õlletehase toodangust. Suurimad eksporditurud on Soome, teised Baltimaad, Taani ja Island.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077