Tööstuses märgatav hinnalangus

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kahanes tänavu juulis aastases võrdluses tervelt 3,1 protsenti, teatas statistikaamet. Võrreldes juuniga on langus 0,8 protsenti.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest rohkem hindade langus mäetööstuses, kütteõlide ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus elektroonikaseadmete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta juulis võrreldes juuniga -0,6% ja võrreldes 2014. aasta juuliga -4,0%. Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest enam naftasaaduste, rõivaesemete, põllumajandussaaduste ja turbatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia ja mööbli hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta juulis võrreldes juuniga -0,6% ja võrreldes 2014. aasta juuliga -3,2%. Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest rohkem jalatsite, põllumajandussaaduste, rõivaesemete ning naftasaaduste hinnad, samas tõusid elektrienergia ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud