Autor: Kadri Põlendik • 13. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi elektroonikatootja kasvab Eestis

Rootsi börsiettevõte Hanza Group AB omandab Soome tootmisettevõtte Metalliset Oy, millega tekib rootslastele Eestisse kaks korda rohkem tehaseid ja pea samavõrra kasvab ka töötajate arv.

Hanza omandab 39 miljoni eurose käibega Metalliseti ligikaudu 70 miljoni Rootsi krooni ehk 7,3 miljoni euro eest. Osa summast on uued aktsiad, mille kohta teeb ettevõte emissiooni praegustele aktsionäridele. Tehingu rahastamiseks korraldatakse ka 50 miljoni Rootsi kroonine ehk 5,2 miljoni eurone garanteeritud aktsiaemissioon.

Eestis on üks Hanza toodete hankijad Enics Eesti. Enicsi tegevjuhi Jaanus Aali hinnangul ei ole soomlaste-rootslaste tehing suure mahuga ja Enicsi silmis on nad võrdväärsed ettevõtted.

Loe rohkem Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077